Γράψε την ομάδα σου στο Back In The Game τώρα!

Γράψου τώρα για την σεζόν 2022-2023!
Γράψου τώρα για την σεζόν 2022-2023!
Κύπελλο - Ζευγάρια ημιτελικών
Κύπελλο - Ζευγάρια ημιτελικών
Κλήρωση Κυπέλλου (ημιτελικά)
Κλήρωση Κυπέλλου (ημιτελικά)
Καλοκαιρινό τουρνουά BIG
Καλοκαιρινό τουρνουά BIG
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΗΠΕΔΑ για φιλικούς αγώνες
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΗΠΕΔΑ για φιλικούς αγώνες
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΗΠΕΔΑ για φιλικούς αγώνες
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΗΠΕΔΑ για φιλικούς αγώνες
Η φιλοσοφία μας

Το Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνικής Καλαθοσφαίρισης «Back In the Game» (εν συντομία BIG) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 με την επωνυμία «Πειραϊκό Τουρνουά Μπάσκετ». Η έμπνευση για ένα ερασιτεχνικό τουρνουά μπάσκετ δόθηκε στους διοργανωτές από το ολοένα και αυξανόμενο αίτημα για ώρες κοινού σε κλειστά γήπεδα, από παρέες μη-ενεργών ή παλαίμαχων αθλητών που ήθελαν να απολαύσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι σε ένα όχι και τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο και με την προστασία ενός κλειστού γυμναστηρίου.

Έτσι προτάθηκε η ιδέα να μαζευτούν όλες αυτές οι ερασιτεχνικές ομάδες φίλων και να απολαύσουν το μπάσκετ σε ένα πρωτάθλημα με ενιαίους κανόνες και με ένα σταθερό αγωνιστικό πρόγραμμα. Αυτή ήταν η αφορμή για την ίδρυση του BIG, το οποίο είναι ανοικτό σε άνδρες και γυναίκες και σαν βασικό κανόνα για την συμμετοχή κάποιου έχει το να μην αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) με κάποιο αθλητικό σύλλογο, δηλαδή να μην είναι ενεργός παίκτης μπάσκετ.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία της πρώτης χρονιάς του BIG έφερε πολλές νέες δηλώσεις συμμετοχής από ομάδες και ώθησε τους διοργανωτές να αναζητήσουν νέα γήπεδα και να ιδρύσουν νέους αγωνιστικούς ομίλους. Η μεγάλη συμμετοχή ξεπέρασε τα όρια ενός τουρνουά μπάσκετ και έτσι πλέον το BIG διοργανώνεται στα πρώτυπα ενός ενιαίου πρωταθλήματος με αγωνιστικούς ομίλους. Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι φίλοι του μπάσκετ δηλώνουν συμμετοχή με τις ομάδες τους και η διοργάνωση αναζητά την επέκταση σε περισσότερες περιοχές για να καλύψει τη ζήτηση θέσεων.

Κύριος στόχος των διοργανωτών είναι να προσφέρουν μαζικά ένα προσιτό, οργανωμένο, δίκαιο, ενδιαφέρον και συναρπαστικό πρωτάθλημα μπάσκετ σε όλους τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων ή της δυναμικότητάς τους, και έτσι να μαζέψουν σε μια μεγάλη μπασκετική παρέα όλους τους φίλους του μπάσκετ.

Το όραμα της διοργάνωσης είναι να μπορεί να προσφέρει την ίδια αθλητική και ψυχαγωγική ποιότητα σε κάθε ένα συμμετέχοντα και έτσι, παράλληλα, τη δυνατότητά του στη δια βίου άθληση και τα πολυποίκιλα οφέλη της.