Συχνές Ερωτήσεις

Q: Τι χρειάζεται για να δηλώσω συμμετοχή με την ομάδα μου σε κάποιον από τους ομίλους του ΠΤΜ; ?

Για να δηλώσει συμμετοχή μια ομάδα χρειάζονται τα εξής:

  1. Όνομα ομάδας και λογότυπο σε ηλεκτρονική μορφή (δεν επιτρέπεται χρήση λογότυπων άλλων ομάδων)
  2. Όνομα και τηλέφωνο του υπεύθυνου επικοινωνίας της ομάδας
  3. Ένα ομοιόμορφο σετ αριθμημένης εμφάνισης μπάσκετ διπλής όψης (σκούρο και ανοικτόχρωμο) ή δυο ξεχωριστά αριθμημένα σετ διαφορετικού χρώματος
  4. Φωτοτυπία δύο όψεων της ταυτότητας κάθε αθλητή*
  5. Μια πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία κάθε αθλητή*

* Σύντομα θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική εγγραφή ομάδας οπότε δεν θα χρειάζεται το αντίγραφο της ταυτότητας και η έγχρωμη φωτογραφία, θα μπορεί κάθε ομάδα να τα ανεβάσει ηλεκτρονικά.

Q: Ποιό είναι το έπαθλο του νικητή του ΠΤΜ; ?

Εκτός από τα μετάλλια και τα κύπελλα της βράβευσης ο νικητής του ΠΤΜ κερδίζει ένα πλήρες σετ εμφάνισης διπλής όψης για την ομάδα του καθώς και έκπτωση 50% την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Q: Δεν έχω παίξει ποτέ ξανά μπάσκετ με διαιτητές και κανόνες. Θα μπορώ να συμμετέχω στο ΠΤΜ; ?

Το ΠΤΜ έχει φτιαχτεί ακριβώς για τέτοιους παίκτες και ομάδες! Μέσα από το ΠΤΜ προσπαθούμε να φέρουμε κοντά όλο τον φίλαθλο κόσμο του μπάσκετ που μέχρι πρότινος δεν είχε ζήσει την εμπειρία ενός επίσημου αγώνα σαν παίκτης. Πέρα από την βοήθεια των στελεχών μας σε κάθε απορία επί του κανονισμού, έχουμε ζητήσει από τους διαιτητές να εξηγούν (όσο το επιτρέπει η ροή του αγώνα) τα σφυρίγματά τους σε παίκτες που δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς. Το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι για κάποιον που δεν έχει παίξει ξανά σε επίσημο αγώνα είναι η προσαρμογή στο γεγονός πως ο διαιτητής και μόνο είναι εκείνος που ερμηνεύει τους κανονισμούς και σφυρίζει παραβάσεις και φάουλ. Θα πρέπει κάθε απόφασή του να γίνεται σεβαστή παρά τα όποια (ανθρώπινα) λάθη μπορεί να κάνει. Αν έχετε κάποια απορία επί του κανονισμού ρωτήστε κόσμια τον διαιτητή τι λέει ο κανονισμός και εκείνος θα σας εξηγήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Q: Οι αγώνες έχουν ήδη ξεκινήσει. Πως μπορεί η ομάδα μου να συμμετέχει στο ΠΤΜ; ?

Επειδή βασίζουμε τη διοργάνωση του ΠΤΜ στα πρότυπα μιας επίσημης λίγκας δεν είναι δυνατό να μπει μια ομάδα ενώ <<τρέχει>> το πρωτάθλημα. Οι εγγραφές ομάδων όμως γίνονται όλη τη χρονιά. Μάλιστα επειδή έχουμε την χαρά να έχουμε περισσότερες αιτήσεις από ότι προσφερόμενες θέσεις τηρούμε σειρά προτεραιότητας των ομάδων γι αυτό κάθε αίτηση καταχωρείται και με την πρώτη διαθέσιμη θέση (ήδη γίνονται ενέργειες ανάπτυξης του ΠΤΜ σε νέους ομίλους) καλούμε τις ομάδες για συμμετοχή. Πέραν αυτού κάθε καλοκαίρι γίνεται το Μεταβατικό Τουρνουά Μπάσκετ του ΠΤΜ όπου προσκαλούνται ομάδες που έχουν εγγραφεί αλλά δεν έχουν ακόμα θέση στο ΠΤΜ για να πάρουν μια γεύση της διοργάνωσής μας.

Q: Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να μπορώ να παίξω σε μια από τις ομάδες του ΠΤΜ; ?

Για να μπορεί ένας παίκτης να παίξει σε κάποια από τις ομάδες του ΠΤΜ θα πρέπει να μην παίζει σε ομάδα που αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, της ΕΟΚ ή των κατά τόπους ΕΣΚ. Με άλλα λόγια να μην είναι ενεργός παίκτης του μπάσκετ.